TipusA
|
Codi |
Competències Específiques |
|
Professionalitzador |
|
AP1 |
Integrar el coneixement de les principals vies metabòliques i el paper dels nutrients en situacions de salut i malaltia. |
|
AP2 |
Avaluar la ingesta i l'estat nutricional emprant les diferents eines disponibles (bioquímica, antropometria, etc). |
|
AP3 |
Establir recomanacions nutricionals en funció dels requeriments dels individus i poblacions i d'incidir en l'adquisició d'hàbits saludables. |
|
AP4 |
Dissenyar dietes adequades a les diferents situacions fisiològiques i patològiques. |
|
AP5 |
Conèixer la composició dels aliments i les seves alteracions degut a la manipulació humana. |
|
AP6 |
Conèixer les principals patologies relacionades amb l'alimentació, la seva prevenció i el seu abordatge nutricional. |
|
AP7 |
Conèixer els principals mecanismes fisiopatològics i el tractament nutricional de les malalties cròniques més prevalents en les societats occidentals. |
|
AP8 |
Conèixer les bases, aplicacions i fórmules emprades en nutrició artificial. |
|
AP9 |
Conèixer els components bioactius dels aliments. |
|
AP10 |
Ser capaç d'establir estratègies d'anàlisi per identificar desviaments sobre els patrons nutricionals adequats de comunitats poblacionals. |
|
AP11 |
Comprendre la diversitat d'àmbits de coneixement que participen en l'àrea de la nutrició i el metabolisme. |
|
Recerca |
|
AR1 |
Conèixer, a nivell metabòlic, el paper i la gestió dels nutrients a l'organisme. |
|
AR2 |
Conèixer les necessitats i recomanacions nutricionals. |
|
AR3 |
Conèixer la composició dels aliments i les seves modificacions degut a la manipulació humana. |
|
AR4 |
Avaluar l'estat nutricional i dissenyar dietes terapèutiques adequades. |
|
AR5 |
Conèixer les principals patologies associades amb una nutrició inadequada i el seu tractament. |
|
AR6 |
Aplicar l'anàlisi estadístic i epidemiològic als estudis nutricionals. |
|
AR7 |
Saber incorporar ràpidament el avenços científics al propi camp professional. |
|
AR8 |
Aplicar tècniques específiques de laboratori. |
|
AR9 |
Conèixer les bases moleculars de les interaccions del nutrients amb el genoma. |
|
AR10 |
Conèixer els components actius dels aliments. |
TipusB
|
Codi |
Competències Transversals |
|
Comú |
|
BC1 |
Creativitat. Desenvolupar idees i projectes originals. |
|
BC2 |
Treballar autònomament amb iniciativa. |
|
BC3 |
Resoldre problemes de manera efectiva. |
|
BC4 |
Transferibilitat. Aplicar coneixements i habilitats en entorns nous o no familiars i en contextos multidisciplinars relatius a la seva àrea específica. |
|
BC5 |
Capacitat per treballar interdisciplinàriament. |
|
BC6 |
Considerar l’ètica i la integritat intel•lectual com a valors essencials a la pràctica professional. |
|
BC7 |
Autoestima professional. Comprendre el valor del propi coneixement i del seu impacte a la societat/comunitat. |
|
BC8 |
Disponibilitat a la participació compromesa en la vida social. |
|
BC9 |
Lideratge. |
|
BC10 |
Treballar en equip i gestionar equips. |
|
BC11 |
Planificació i organització. |
TipusC
|
Codi |
Competències Nuclears |
|
Comú |
|
CC1 |
Domini de l’expressió i la compressió del/s idioma/es. estrangers per al desenvolupament professional derivat del curs de postgrau. |
|
CC2 |
Ús de les eines específiques de TIC per al desenvolupament professional derivat del curs de postgrau. |
|
CC3 |
Desenvolupament d’una perspectiva global del món en l’àrea específica on s’ubica el postgrau. |
|
CC4 |
Desenvolupament d’habilitats informacionals. |
|
CC5 |
Comprometre's amb l'ètica i la responsabilitat social com ciutadà/na i com professional (Ciutadania) |
|
CC6 |
Definir i desenvolupar el projecte acadèmic i professional que es planteja a la universitat (Orientació professional) |