Enologia (2003) |
Assignatures |
BIOQUÍMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2006_07 |
Assignatura | BIOQUÍMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES | Codi | 19042006 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
13.5 | 9 | 4.5 | Troncal | Primer | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
Conèixer les diferents fases de desenvolupament del raïm durant la seva maduració i comprendre les repercussions que poden tenir els components del raïm sobre la qualitat de la verema i dels vins. | A1 A7 A8 A11 A12 |
B1 |
C1 |
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, moleculars i fisiològiques dels llevats. | A7 A8 A11 A12 |
B1 |
C1 |
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, genètiques i fisiològiques dels bacteris làctics. | A7 A8 A11 A12 |
B1 |
C1 |
Conèixer la bioquímica de la fermentació alcohòlica i malolàctica, i raonar per identificar els possibles problemes de parada de fermentacions per solucionar-les. | A7 A8 A11 A12 |
B1 |
C1 |
Conèixer les principales alteracions produïdes pels llevats, bacteris làctics, bacteris acètics i fongs en els mostos i vins, i explicar les principales tècniques d'estabilització microbiològica dels vins. | A2 A4 A7 A8 A11 A12 |
B1 |
C1 |
Aplicar els coneixements teòrics en les pràctiques. | A8 A11 A12 |
B1 B2 B3 B5 |
C1 C2 C5 |
Participar de forma activa en les classes. | A8 |
B1 B2 B3 B4 |
C1 C2 C5 |
Transferir els coneixements teòrics i els resultats obtinguts en les pràctiques mitjançant un treball d'equip i sintetitzar-les en una exposició oral. | A8 |
B1 B2 B3 B4 B8 |
C2 C5 |
Definir la biotecnologia enològica i explicar els principals mètodes de modificació genètica dels llevats. | A8 A11 A12 |
B1 |
C1 |