Enologia (2003) |
Assignatures |
ENOLOGIA GENERAL |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2006_07 |
Assignatura | ENOLOGIA GENERAL | Codi | 19042007 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
13.5 | 7.5 | 6 | Troncal | Primer | Anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica |
Bidan, P. i Bonneviale, J.R., Application à l'œnologie des progrès récents en microbiologie et en fermentation, OIV, París, 1988 Molina, Rafael, Clarificación de mostos y vinos, A. Madrid Vicente, ediciones, Madrid, 1994 E. Peynaud, El Gusto del Vino, Mundi-Prensa, Madrid, 1987 Zamora, F., Elaboración y crianza del vino tinto, Mundi-Prensa. AMV Ed., Madrid, 2003 Peynaud, E., Enologia pràctica, Ed. Mundi-Prensa, Madrid, 1989 E. Peynaud, Enología práctica (primera parte), Mundi-Prensa, Madrid, 1984 J. Sancho, Introducción al análisis de los alimentos, Edicions Universitat de Barcelona, 1999 Navarre, C., L'Œnologie, Collection Agriculture d'ajourd'hui. Ed. Lavoisier, Paris, 1988 J. Bangorri Anguiano, La Cata de Vinos, Ed. Agricola Española, Madrid, 1985 M. Ruiz Hernández, La Cata y el conocimiento de los vinos, A. Madrid Vicente, Ediciones, 1995 J. Pich, La degustació: estudis sobre la percepció del gust i l’acceptació dels aliments, Ed. UIB, 2001 S. Spurrier, La Degustation, Ed. Bordas, Paris, 1984 G. Fribourg, La degustation: conaitre et comprendre le vin, Edisud, Aix-en-Provence, 1989 Delanoe, D. Maillard, C. i Maisondieu, D., Le vin de l'analyse à l'élaboration, Ed. Technologie et Documentation (Lavoisier), París, 1987 Madrid, A., Manual de enologia Pràctica, Ed. A. Madrid Vicente, Madrid, 1987 Suarez. y Iñigo, Microbiologia enològica, Mundi-Prensa, Madrid, 1990 Boulton, R.B., Principles and practices of winemaking, Chapman & Hall, New York, 1996 Ribéreau-Gayon, J., Peynaud, E., Sudraud,P. y Ribérau-Gayon, P., Sciences et Techniques du vin, 4 toms, Ed. Dunod, Paris (1975-76) De Rosa, Tulio, Tecnología de los vinos blancos, Mundi-Prensa, Madrid, 1998 Troost, G., Tecnologia del vino, Ed. Omega, Barcelona, 1992 Madrid, A; Cenzano, J.M. y Cenzano, A.M., Tecnología y legislación del vino y bebidas derivadas, Ed. Mundi Prensa, Madrid, 1994 Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D. Doneche, B., Lonvaud, A., Glories, Y. Bertrand, A., Maujean, A., Traité d'Œnologie. 2 Toms, Ed. Dunod, París, 1998 M. Leglise, Una initiation a la degustation des grans vins, Ed. Laffitte, Marseille, 1984 Lafon-Lafourcade, S., Wine and Brandy, Institut d'Œnologie de Bordeaux, Burdeos, 1983 Fleet, G.H., Wine microbiology and biotechnology, Harwood academic publishers, Sidney, 1993 Jackson, R. S., Wine science: principles and applications, Academic Press, San Diego, 1994 RS Jackson, Wine tasting, Academic Press, 2002 M. A. Amerine, Wine: their sensory evaluation, Ed. Freeman, New York, 1983 J. Rabourdin, Œnologie: Index de 1700 vocables de la degustation, Ed. Elvire, La Chapelle-Saint-Mesmin, 1989 Flancy, C., Œnologie; Fondements scientifiques et technologiques, Ed. Lavoisier, París, 1998 |
Complementària | |