Biotecnologia (2005) |
Assignatures |
ENZIMOLOGIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2006_07 |
Assignatura | ENZIMOLOGIA | Codi | 19051102 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1er | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
6 | 3 | 3 | Obligatòria | Segon | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. | Introducció: Aspectes històrics. Propietats dels enzims. Cofactors. Unitats de l'activitat enzimàtica. Nomenclatura i classificació. |
2. | Purificació enzimàtica: Objectius i estratègies d'una purificació enzimàtica. Paràmetres a seguir. Mètodes de separació: els que depenen de la forma i massa, polaritat, solubilitat o d'unions específiques. Exemples de purificacions. |
3. | Cinètica enzimàtica: Mesura de l'activitat enzimàtica. Com obtenir i analitzar dades cinètiques. Reaccions d'un substrat. Inhibició enzimàtica. Reaccions de més d'un substrat. Paràmetres que afecten l'activitat enzimàtica. |
4. | Introducció als mecanismes d'acció enzimàtica: Bases de la catàlisis. Exemples de mecanismes enzimàtics. |
5. | Control de l'activitat dels enzims: Mecanismes de regulació de l'activitat enzimàtica. Cooperativitat i alosterisme. |
6. | Tecnologia i anàlisis enzimàtic: Aplicacions dels enzims. Anàlisis enzimàtic. Aplicacions dels enzims. |