Guia docent Facultat de Lletres |
català |
Antropologia Mèdica i Salut Internacional (2006) |
Assignatures |
SEMINARI 4: ALIMENTACIÓ, SALUT I CULTURA |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2010_11 |
Assignatura | SEMINARI 4: ALIMENTACIÓ, SALUT I CULTURA | Codi | 125021119 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica | |
Bibliografía básica: ATKINS, P. y BOWLER, BEARDSWORTH, A. y KEIL, T.: Sociology on the menu. An invitation to the study of food and society, Routledge, Londres, 1997. CAPLAN, P: Food, health and identity, Routledge, Londres, 1997. CARRASCO, S: Antropologia i alimentació. Una proposta per a l'estudi de la cultura alimentaria, Bellaterra, Servei de Publicacions U.A.B, 1992. CONTRERAS, J. (comp): Alimentación y cultura. Necesidades, gustos y costumbres, Barecelona, Universidad de Barcelona, 1995. CONTRERAS, J. Y GRACIA, M.: Alimentación y cultura. Perspectivas antropológicas, Ariel, Barcelona, 2005 DIAZ, C (coord.) ¿Cómo comemos?. Cambios en los comportamientos alimentarios de los españoles, Editorial Fundamentos, Madrid, 2005.
FISCHLER, C.: L'(H)omnivore, Barcelona, Anagrama, 1995. GERMOV, J. y WILLIAMS, L (ed): A sociology of food and nutrition, GOODY, J.: Cocina, cocinas y clases, Ed. Gedisa, Barcelona, 1995.
GRACIA, M. y MILLÁN, A (coords): Alimentación, salud y cultura: enfoques antropológicos, Trabajo Social y Salud, nº 51, julio 2005.
GRACIA, M. (coord.): Somos lo que comemos. Estudios de alimentación y cultura en España, Barcelona, Ariel, 2002.
HARRIS, M: Bueno para comer, Alianza Editorial, Madrid, 1996
HARRIS-WHITE, B. y HOFFENBERG, R. (eds): Food: multidisciplinary perspectives, MAURER, D. y SOBAL, J. (eds.) Eating agendas. Food and nutrition as a social problems, Aldine, Nueva York, 1996. MENNELL, S.; MURCOTT, A. y VAN OTTERLOO, A.H.: The sociology of food. Eating, diet and culture, Londres, SAGE Publications, 1992. MURCOTT, A. (ed.) The nation's Diet. The social Science of Food Choice, Londres, Longman, 1998. POULAIN, J.P: Sociologies de l'alimentation, Presses Universitaires de France, WARDE, A: Consumption, food and taste: culinary antimonies and commodity, Londres, Sage, 1997. Revistas:
|
|
Complementària | |