Enologia (2010) |
Assignatures |
BIOTECNOLOGIA DELS MICROORGANISMES ENOLÒGICS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2010_11 |
Assignatura | BIOTECNOLOGIA DELS MICROORGANISMES ENOLÒGICS | Codi | 19605214 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Aspectes biotecnològics de l'enologia moderna | Remediaciones tecnològiques i biotecnològiques |
2. Tècniques per a la creació de ceps vínicas | Selecció natural Híbrids Evolució dirigida Transgènics |
3. Modificació genètica de les vies metabólicas microbianes | MétMètodes fisiològics Recombinació genètica |
4. Eficiència fermentativa dels mosts problemàtics | Biocorrección dels mosts |
5. Reducció del etanol en vi | Reducció del azucar total Reducció del etanol produït Enginyeria metabólica dels llevats |
6. Inóculos d'arrencada | Desenvolupament del llevat sec activa Desenvolupament dels inóculos mixts Efecte dels inóculos simples i mixts en el vi |
7. Autolisis de la levadura. Inmovilizado y reciclado de levaduras | Autolisis del llevat Immobilitzat i reciclat de llevats |
8. Biotecnologia dels compostos aromáticos del vi | Sobreproducción de molècules aromáticas Desenvolupament de llevats super productores d'aromes |
9. La biopreservación del vi | Enzims Bactericinas Llevats killer Llevats transgènics bioprotectoras |