Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
BASES DE LA DOCUMENTACIÓ I RECERCA |
Resultats d'aprenentage |
DADES IDENTIFICATIVES | 2010_11 |
Assignatura | BASES DE LA DOCUMENTACIÓ I RECERCA | Codi | 14224007 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Formació bàsica | Primer | Anual |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tipus A | Codi | Resultats d'aprenentatge |
A45 |
Aplicar a nivell d'usuari les bases teòriques del sistema operatiu Windows, Internet, els programes informàtics de tractament de textos, d'emmagatzematge i gestió de dades i de presentació de comunicacions. Comprendre, considerar i valorar les diferents bases de dades biomèdiques i aplicar-les en l'àrea de la nutrició i la dietètica. Utilitzar l'estil Vancouver per citar documents biomèdics. Ser capaç d'utilitzar adequadament: el programa de tractament de textos, word, per confeccionar textos amb bona edició i format, incloent objectes útils en la redacció de textos científics, i utilitzant la revisió d'un document amb el control dels canvis Utilitzar adequadament el programa PowerPoint per a realitzar una presentació científica i divulgativa | |
A46 |
Reconèixer el valor o qualitat de la informació obtinguda. Comprendre la metodologia d'expressió científica. Comprendre i analitzar les parts d'una publicació científica. Conèixer les fonts d'informació científica. Utilitzar adequadament la recerca d'informació científica a internet que faciliti la recerca bibliogràfica i l'emmagatzematge. | |
A47 |
Identificar els serveis d'informació que ofereix el Servei de Biblioteca de la URV i de la FMCS. Conèixer, considerar i interessar-se per les diferents vies d'accés als documents informatius en l'àrea de les ciències de la nutrició i la dietètica. Interessar-se per les diferents tècniques i fonts per fer una cerca d'informació. Localitzar al web les diferents bases biomèdiques (Medline, Current contents, FSTA, CINAHL, Índex Mèdic Espanyol, JCR, SCI). Provar el funcionament de les bases de dades biomèdiques, aplicant en el coneixement de la dietètica i la nutrició. Comprendre, considerar i valorar els altres recursos electrònics disponibles per obtenir informació biomèdica dietètica-nutricional. Localitzar altres recursos disponibles a la web per obtenir informació a l'àrea de la dietètica i la nutrició (societats científiques internacionals, mundials, europees i espanyoles). Aplicar, avaluar, demostrar i valorar les tècniques i fonts d'informació en nutrició i dietètica, aplicades a un tema concret. Aplicar el sistema Vancouver per a la presentació del treball | |
Tipus B | Codi | Resultats d'aprenentatge |
B1 |
Posa en pràctica de forma disciplinada els enfocaments, mètodes i experiències que proposa el professor | |
B2 |
Recull la informació significativa que necessita per resoldre els problemes en base a dades i no només opinions subjectives i segueix un mètode lògic d’ anàlisis de la informació | |
B3 |
Reconeix les limitacions i punts dèbils en els seus processos i mètodes de treball | |
B4 |
Gestiona i organitza el treball i el temps d’ acord amb la planificació donada Fa el treball previst d’acord amb els criteris de qualitat donats | |
B9 |
Entendre la relació entre el treball de recerca i la progressió del coneixement científic | |
B10 |
Entendre la relació entre el treball de recerca i la progressió del coneixement científic | |
Tipus C | Codi | Resultats d'aprenentatge |
C2 |
Coneix el maquinari bàsic dels ordinadors Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals Utilitza programari per a comunicació on-line: eines interactives (web, moodle, blocs..), correu electrònic, fòrums, xat, vídeo-conferències, eines de treball col·laboratiu... | |
C4 |
Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç Produeix un text oral adequat a la situació comunicativa Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa |