Enologia (2010) |
Assignatures |
FONAMENTS DE VITICULTURA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | FONAMENTS DE VITICULTURA | Codi | 19605224 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Història de la vinya i el vi. | 1.1 Origens de Vitis: expansió, conreu i usos 1.2 Avenços de la viticultura fins l'actualitat 1.3 Viticultura mundial actual |
2. Patrons i varietats viníferes. Ampelografia. Biologia i morfologia de la vinya | 2.1 Característiques ampelogràfiques i enològiques de les varietats més emprades 2.2 Biologia i Morfologia de la vinya |
3. El medi vitícola | 3.1 Clima 3.2 Sòls 3.3 El Terrer 3.4 La plantació |
4. Cicle anual de la vinya | 4.1 Cicle vegetatiu de la vinya 4.2 Cicle reproductor de la planta |
5. Composició química del raïm. Maduració | 5.1 Canvis bioquímics durant la maduració del raïm 5.2 Criteris de maduració i verema |
6. Tècniques culturals | 6.1 Sistemes de conducció 6.2 Poda d'hivern 6.3 Poda en verd 6.4 El treball del sòl |
7. Tipus de viticultura. Patologies de la vinya més freqüents | 7.1 Viticultura tradicional 7.2 Viticultura integrada 7.3 Viticultura ecològica 7.4 Viticultura biodinàmica 7.5 Viticultures "alternatives" 7.6 Malalties de la vinya |