Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Enginyeria Ambiental i Producció Sostenible (2011) |
Assignatures |
EINES PER AL DISSENY I PRODUCCIÓ SOSTENIBLE D'ALIMENTS ESTRUCTURATS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | EINES PER AL DISSENY I PRODUCCIÓ SOSTENIBLE D'ALIMENTS ESTRUCTURATS | Codi | 20675202 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Optativa | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Fisico-química d'aliments | 1.1.- Introducció 1.2.- Principals components dela aliments 1.3.- Aigua 1.4.- Carbohidrats 1.5.- Proteïnes 1.6.- Lípids 1.7.- Col.loids 1.8.- Interaccions químiques |
2. Tecnologies per el disseny sostenible d'aliments estructurats. | 2.1.- Emulsificació i escumes 2.2.- Extrussió i aglomeració 2.3.- Encapsulació: assecat per liofilització i per atomització. 2.4.- Tractament osmòtic: formulació d'aliments sòlids |
3. Eines pel disseny d'aliments | 3.1. Desenvolupament d'aliments basat en metodologies estructurades. 3.2 Estudi de casos |