Nanociencia, Materiales y Procesos: Tecnologia Química de Frontera (2013) |
Asignaturas |
HERRAMIENTAS PARA EL DISEÑO Y PRODUCCIÓN SOSTENIBLE DE ALIMENTOS ESTRUCTURADOS |
Contenidos |
DATOS IDENTIFICATIVOS | 2013_14 |
Asignatura | HERRAMIENTAS PARA EL DISEÑO Y PRODUCCIÓN SOSTENIBLE DE ALIMENTOS ESTRUCTURADOS | Código | 20705211 | |||||
Titulación |
|
Ciclo | 2º | |||||
Descriptores | Cr.totales | Tipo | Curso | Periodo | ||||
6 | Optativa | Único anual |
Competencias | Resultados de aprendizaje | Contenidos |
Planificación | Metodologías | Atención personalizada |
Evaluación | Fuentes de información | Recomendaciones |
tema | Subtema |
1. Físico-química d'aliments. | 1.1.- Introducció 1.2.- Principals components dela aliments 1.3.- Aigua 1.4.- Carbohidrats 1.5.- Proteïnes 1.6.- Lípids 1.7.- Col.loids 1.8.- Interaccions químiques |
2. Tecnologies per el disseny sostenible d'aliments estructurats. | 2.1.- Emulsificació i escumes 2.2.- Extrussió i aglomeració 2.3.- Encapsulació: assecat per liofilització i per atomització. 2.4.- Tractament osmòtic: formulació d'aliments sòlids |
3. Eines pel disseny d'aliments | 3.1. Desenvolupament d'aliments basat en metodologies estructurades. 3.2 Estudi de casos |