Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau de Biotecnologia (2009) |
Assignatures |
BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS | Codi | 19204212 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Conceptes genèrics 2. Components dels aliments i la seva funcionalitat 3. Taules de composició dels aliments i la seva classificació 4. Característiques, composició i transformacions bioquímiques dels aliments. 5. Seguretat alimentària |
1.1 Nutrients, aliments i organismes que regulen els aliments. 2.1. Sucres, polisacàrids i fibra. Reaccions d'enfosquiment. 2.2. Lipids i reaccions d'oxidació. 2.3. Proteïnes: aminoàcids essencials i tipus de proteïnes. 2.4. Minerals i vitamines 2.5. Aigua: propietats i disponibilitat 3.1. Definició. Contingut calòric dels aliments. 3.2. Terminologia i sistemes de classificació dels aliments. 4.1. Aliments d'origen vegetal. 4.2. Aliments d'origen animal. 4.3. Olis i greixos. 5.1. Avaluació de la toxicitat. 5.2. Tòxics naturals. 5.3. Contaminació biològica i química 5.4. Al•lèrgies alimentàries 5.5. Additius 5.6. Traçabilitat |