Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau de Biotecnologia (2009) |
Assignatures |
ENZIMOLOGIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 |
Assignatura | ENZIMOLOGIA | Codi | 19204106 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Segon | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Introducció | Perspectiva històrica. Característiques principals dels enzims. Interaccions enzim-substrat. Coenzims, cofactors. Principis de nomenclatura dels enzims. |
2. Cinètica enzimàtica | Definició de velocitat de reacció. Mesura de l'activitat enzimàtica. Reaccions d'un substrat. Inhibició enzimàtica en les reaccions d'un substrat. Efectes del pH i la temperatura. Reaccions de dos o més substrats. |
3. Purificació i caracterització de proteïnes (enzims) | Estratègies de purificació. Elecció de la metodologia de purificació. Seguiment de la purificació. Mesura de l'èxit d'una purificació. Exemples de purificació. |
4. Mecanismes d'acció enzimàtica | Bases de la catàlisis. Determinació experimental de mecanismes enzimàtics. Exemples de mecanismes enzimàtics. |
5. Enzims de naturalesa no proteica. Enginyeria d'enzims. | Ribozimes. Desoxirribozimes. Abzimes. Sinzimes. |
6. Control de l'activitat enzimàtica | Mecanismes de regulació de l'activitat enzimàtica. Efectes cooperatius homotròpics i heterotròpics. Enzims al·lostèrics. |
7. Aplicacions dels enzims | Principals sectors industrials on s'utilitzen els enzims. Altres aplicacions dels enzims. Fonts d'enzims. |