Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
ORGANITZACIÓ I GESTIÓ DEL SISTEMA SANITARI |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | ORGANITZACIÓ I GESTIÓ DEL SISTEMA SANITARI | Codi | 14224111 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Models de sistemes sanitaris. |
1. Models de sistemes sanitaris. 2. Sistema sanitari espanyol 3. Característiques específiques del Sistema sanitari català |
Nivells d’atenció sanitària | 4. Nivells d’atenció sanitària I: Atenció primària de salut. Centres de salut. Àrees Bàsiques de salut. 5. Nivells d’atenció sanitària II: Atenció especialitzada i Hospitalització 6. Nivells d’atenció sanitària III: Atenció socio-sanitària 7. Nivells d’atenció sanitària IV: Salut Pública i Comunitària 8. Organismes internacionals i salut |
Gestió sanitària | 9. Organització de l’atenció sanitària. Planificació:Necessitat. Eficàcia. Eficiència. Equitat. Qualitat. 10. Gestió sanitària I. Premisses i disciplines. Polítiques i estratègies. Lideratge. 11. Gestió sanitària II. Les persones. Els recursos. Financiació. 12. Qualitat assistencial. Determinants econòmics. Pla de qualitat. 13. Sistemes de qualitat. Avaluació de la qualitat. 14. Planificació en Salut pública i disseny de programes de salut |