Grado en Ingeniería de Bioprocesos Alimentarios (2017) |
Asignaturas |
FUNDAMENTOS DE BIOQUÍMICA Y BIOLOGÍA |
Contenidos |
DATOS IDENTIFICATIVOS | 2019_20 |
Asignatura | FUNDAMENTOS DE BIOQUÍMICA Y BIOLOGÍA | Código | 20234007 | |||||
Titulación |
|
Ciclo | 1º | |||||
Descriptores | Cr.totales | Tipo | Curso | Periodo | ||||
6 | Formación básica | Primer |
Competencias | Resultados de aprendizaje | Contenidos |
Planificación | Metodologías | Atención personalizada |
Evaluación | Fuentes de información | Recomendaciones |
tema | Subtema |
Introducció de l'assignatura |
|
Bloc I: Bioquímica | Tema 1. Aproximació bioquímica a l'estudi de la vida Tema 2. Bioquímica estructural. Els components de la matèria viva i la relació estructura-funció. Tema 3. Metabolisme i els cicles principals. Glicòlisi, Cicle de Krebs, Fosforilació oxidativa, Fermentació i Fotosíntesi. Tema 4. Genètica molecular. Processos i molècules que emmagatzemen i transmeten la informació biològica. |
Bloc II: Biologia | Tema 5. Característiques dels éssers vius. Nivells d'organització. Organització i components cel.lulars. Cicle cel.lular i cicles biològics. Tema 6. Classificació dels organismes. Procariotes: principals característiques i tipus. Tema 7. Els eucariotes. Origen. Principals característiques i grans grups de protistes. Tema 8: Principals característiques i grans grups de fongs. Tema 9: Principals característiques i grans grups de plantes. Tema 10: Tema 8: Principals característiques i grans grups d'animals. |