Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau en Biotecnologia (2009) |
Assignatures |
BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS |
Fonts d'informació |
DADES IDENTIFICATIVES | 2021_22 |
Assignatura | BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS | Codi | 19204212 | |||||
Ensenyament |
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Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Bàsica |
FENNEMA, O.R., Química de los alimentos, Acribia, 2010 ADRIAN, J., Análisis nutricional de los alimentos, Acribia, 2000 HUI, Y.H., Food biochemistry and food processing, Blackwell Pub. Professional, 2006 Ames, Iowa, Food biochemistry and food processing, Wiley-Blackwell, 2012 BADUI, S., QuÌmica de los Alimentos, Pearson Education, 2006 Suárez,M.; Gual-Grau, A.; Ávila-Román, F.J.; Torres-Fuentes, C.; Mulero, M.; Aragonès, G.; Bravo, F., Oils and oilseeds in the nutraceutical and functional food industries, John Wiley & Sons Ltd., 2021 |
Complementària | |
ADRIAN, J.: Análisis nutricional de los alimentos, Acribia, 2000 ALEMANY, M.: Enciclopedia de la Dietas. Planeta, Barcelona, 1995 ASTIASARÁN, I: Alimentos: composición y propiedades, McGraw-Hill Interamericana, 2000 BELITZ, H.D. i GROSCH, W: Química de los alimentos. Ed Acribia, 1997. CARRETERO, M.L. i GÓMEZ, M.D.: Tablas de composición de los alimentos españoles, Miniesterio de Sanidad y Consumo, 1999 CHEFTEL, J-C; CHEFTEL, H. i BESANÇON, P.: Introducción a la Bioquímica y Tecnología de los Alimentos. Ed. Acribia, Zaragoza 1977 (reimpressió 1992). CUBERO, N.; MONFERRER, A.; VILLALTA,J. Aditivos alimentarios. Madrid Mundi-Prensa A. Madrid Vicente 2002 COULTATE, T.P.: Food, the chemistry of its components. 3 edicio. Royal Society of Chemistry, 1999. ENSHIGER, A.H.; ENSHIGER, M.E.; KOLANDE, J.E. i ROBSON, J.R.: Foods & Nutrition Encyclopedia (2 edició). CRC Press, Boca raton, 1994 ESKIN, N.A.M.: Biochemistry of foods. Academic Press, 1990 JAY, J.M. Microbiología moderna de los alimentos EDICIó 4ª ed. Zaragoza Acribia DL 2002 LEE, B.H.: Fundamentos de biotecnologia de los alimentos, Acribia, 2000 MADRID, A. i MADRID, J.: Los aditivos en los alimentos: según la Unión Europea y la legislación española; AMV Ediciones, Mundi Prensa, 2000 MATAIX VERDÚ , J. Tabla de composición de alimentos españoles. 3a ed. Universidad de Granada. Instituto de Nutrición MATISSEK, R.: Análisis de los alimentos: fundamentos, métodos, aplicaciones; Acribia, 1998 MAZZA, G.: Alimentos funcionales: aspectos bioquímicos y de procesado, Acribia, 2000 MOREIRAS, O.: Tablas de composición de alimentos. 3a. ed. ampliada. Madrid Pirámide 1999. PEDAUYÉ, J.: Alimentos transgénicos: la nueva revolución verde, McGraw-Hill, 2000 PRIMO YÚFERA, E: Química de los alimentos. Ed. Síntesis 1997 RAMSDEN, E.N.: Biochemistry and Food Science. S. Thornes, 1995 RAMÓN, D.: Els Gens que mengem la manipulació.genética dels aliments, 2a ed., Bromera, 2000 RIECHMANN, J. Qué son los alimentos transgénicos ¿cómo van a influir en la economía mundial? : ¿Cuáles son los riesgos para la salud humana? : ¿Para qué se producen? Barcelona RBA 2002 SHI, J; MAZZA, G. I LE MAGUER, M. Functional foods biochemical and processing aspects Boca Raton CRC Press cop. 2002 SHIBAMOTO, T. Introduction to food toxicology. Elsevier/Academic Press. 2009 THOULON-PAGE, C.H.: Nutrientes, Alimentos y Teconologías Alimentarias. Masson, Barcelona, 1996 YILDIZ, F. Advances in Food Biochemistry. Middle East Technical University, Ankara, Turkey. CRC Press. 2009 |