2023_24
Guia docent 
Facultat de Lletres
A A 
català 
Grau en Comunicació Audiovisual (2009)
 Assignatures
  NARRATIVA I GUIÓ AUDIOVISUAL
   Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries S'explicarà el temari de l'assignatura, així com el sistema d'avaluació. Tot seguit es farà un breu repàs als conceptes i les eines metodològiques bàsiques que els alumnes hauran de fer servir durant el curs.

Per altra banda, el tema 1 del programa funcionarà com a mòdul introductori a la matèria. En aquest tema desenvoluparem les estratègies i els conceptes bàsics que podem trobar en el procés de creació d’un relat audiovisual. L’objectiu d’aquest tema és que l’alumnat es vagi familiaritzant amb determinats conceptes que aniran reapareixent al llarg del curs i que tenen a veure amb la narrativa i el llenguatge audiovisuals. Cal precisar que, d’igual manera, altres aspectes de narrativa que no apareixen en aquest capítol seran tractats més endavant, en funció de les necessitats teòriques i pràctiques de cada moment.
Sessió Magistral Les dues hores setmanals de classes teòriques es dedicaran a explicar els diferents punts que conformen el temari de l'assignatura. L'objectiu és que l'alumnat adquireixi els coneixements necessaris per a poder debatre i comentar a les classes pràctiques els exemples audiovisuals pertinents a cadascun dels nusos conceptuals de la matèria. Finalment, les classes magistrals hauran de servir a l'alumnat de fonament teòric per a l'elaboració de les diferents pràctiques avaluables del curs: l'escriptura de diferents guions (per un curtmetratge de ficció, i per un curtmetratge documental), així com la realització de la resta d'exercicis (Pitching, projecte transmèdia, examen teòric...).
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària Durant les sessions pràctiques de l'assignatura els alumnes hauran de realitzar diferents exercicis individuals o en grups per tal de treballar els diferents conceptes teòrics i les eines d'escriptura del guió audiovisual.
Treballs Organitzats en grups o individualment (segons la pràctica), els alumnes hauran de realitzar diferents exercicis escrits i/o audiovisuals relacionats amb el món del guió. Aquestes proves aniran des de l'elaboració d'un guió literari d'un curtmetratge de ficció, fins a la presentació oral del mateix, passant per la presentació escrita d'un projecte de documental o la realització d'una bíblia transmèdia.
Presentacions / exposicions Al llarg del curs i segons quina sigui la pràctica, els alumnes hauran de presentar els seus projectes de curtmetratges de ficció.
Seminaris Al llarg del curs es faran quatre o cinc xerrades per aprofundir en determinats punts del temari. Aquests seminaris comptaran amb la participació d'un guionista i/o professional del sector de la producció i realització audiovisual.
Atenció personalitzada Es durà una important tasca de seguiment de l'alumne (especialment dels treballs que aquest hagi de realitzar, tant individualment com en grup) a través de tutories on line i tutories presencials. La intenció de les mateixes és la d'orientar l'alumnat en la vessant pràctica de l'assignatura, així com aclarir els dubtes que puguin anar sorgint al llarg del curs.
Pràctiques a través de TIC en aules informàtiques Al llarg del curs, l'alumnat hauran de pujar les diferents pràctiques mitjançant tasques al Moodle.