2011_12
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Nutrició Humana i Dietètica (2002)
 Competències


Tipus A Codi Competències Específiques
  A1 Nutrició humana (SABER)
  A2 Dietoterapia i nutrició artificial (SABER)
  A3 Estructura i funció del cos humà (SABER)
  A4 Composició de aliments i matèries primes (SABER)
  A5 Fisiopatologia i patologia nutricional (SABER)
  A6 Bioquímica (SABER)
  A7 Bases de la alimentació saludable (SABER)
  A8 Dietètica (SABER)
  A9 Mètodes de valoració de l'estat nutricional (SABER)
  A10 Dietètica. Bases de la alimentació saludable (SABER)
  A11 Epidemiologia nutricional. Consumo i hàbits alimentaris en la població (SABER)
  A12 Metodologia de l'educació alimentaria (SABER)
  A13 Sistemes de salut i polítiques alimentàries (SABER)
  A14 Higiene de personal, productes i processos (SABER)
  A15 Toxicologia alimentaria (SABER)
  A16 Microbiologia i parasitologia dels aliments (SABER)
  A17 Identificar els factors que influeixen en la nutrició (SABER FER)
  A18 Avaluar el estado nutricional individual i en col•lectivitats (SABER FER)
  A19 Planificar, implantar i avaluar dietes terapèutiques (SABER FER)
  A20 Elaborar e interpretar una historia dietètica. Interpretar una historia clínica (SABER FER)
  A21 Calcular i establir pautes alimentàries saludables (SABER FER)
  A22 Dissenyar e interpretar enquestes alimentàries (SABER FER)
  A23 Realitzar educació alimentaria (SABER FER)
  A24 Planificar i desenvolupar programes de promoció i de prevenció de la salut (SABER FER)
  A25 Desenvolupar la planificació de menús per a col•lectivitats (SABER FER)
  A26 Analitzar i avaluar els riscos alimentaris (SABER FER)
  A27 Gestionar la seguretat alimentaria (SABER FER)
  A28 Avaluar, controlar i gestionar la qualitat alimentaria (SABER FER)
  A29 Sistemes de qualitat (SABER)
  A30 Normalització i legislació alimentaria (SABER)
  A31 Economia, tècniques de mercat i gestió (SABER)
  A32 Gestió medi-ambiental (SABER)
  A33 Deontologia (SABER)
  A34 Fonaments físics, químics i biològics en ciències dels aliments i la nutrició (SABER)
  A35 Psicologia (SABER)
  A36 Alimentació i cultura (SABER)
  A37 Assessorar legal, científica y tècnicament a la indústria alimentaria y als consumidors (SABER FER)
  A38 Implementar sistemes de qualitat (SABER FER)
  A39 Realitzar tasques de formació de personal (SABER FER)
  A40 Assessorar en la comercialització dels productes alimentaris (SABER FER)
Tipus B Codi Competències Transversals
  B1 Aprendre a aprendre
  B2 Resoldre problemes de forma efectiva
  B3 Aplicar pensament crític, lògic i creatiu
  B4 Treballar de forma autònoma amb iniciativa
  B5 Treballar de forma col.laborativa
  B6 Comprometre's amb l'ètica i la responsabilitat social
  B7 Comunicar-se de manera efectiva i amb asertivitat a l’entorn laboral i com a ciutadà
  B8 Sensibilització en política ambiental
  B9 Reconèixer la necessitat de la recerca per a la progressió del coneixement
  B10 Reconèixer i acceptar que el coneixement científic és canviant
Tipus C Codi Competències Nuclears
  C1 Dominar l’expressió i la comprensió d’un idioma estranger
  C2 Utilitzar com a usuari les eines bàsiques en TIC
  C3 Desenvolupar la vida personal i professional tenint una perspectiva àmplia i global del món
  C4 Moure’s amb facilitat per l’espai europeu i per la resta del món
  C5 Expressar-se correctament (tant de forma oral com escrita) en la llengua pròpia
  C6