2019_20
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  QUÍMICA I FÍSICA APLICADA
DADES IDENTIFICATIVES 2019_20
Assignatura (*) QUÍMICA I FÍSICA APLICADA Codi 14224005
Ensenyament
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període Horaris i dates d'examen
6 Formació bàsica Primer 1Q
Modalitat i llengua d'impartició Veure grups activitat
Prerequisits
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Ciències Mèdiques Bàsiques
Coordinador/a
SALVADÓ ARTELLS, MARÇAL
Adreça electrònica miguelangel.montero@urv.cat
m.salvado@urv.cat
maria.cros@urv.cat
elena.prieto@urv.cat
juanjose.morant@urv.cat
aznar.leon@urv.cat
eva.jabaloyas@urv.cat
Professors/es
MONTERO SIMÓ, MIGUEL ANGEL
SALVADÓ ARTELLS, MARÇAL
CROS TORRENTS, MARIA
PRIETO BUTILLÉ, ELENA
MORANT ECHEVARNE, JUAN JOSÉ
LEON PALACIOS, AZNAR
JABALOYAS CASES, EVA
Web
Descripció general i informació rellevant La Física aplicada a la Nutrició aplica els conceptes, les lleis, els models, els agents i els mètodes propis de la Física en l’aprenentatge i el coneixement de les magnituds i unitats relacionades amb els fenòmens físics estudiats, dels principals fenòmens físics en que es basa la tecnologia dels aliments i de les fonts productores de les energies utilitzades tant per al tractament com per a la conservació dels aliments. Addicionalment es treballen els fonaments de l’estructura de la matèria i les seves propietats, així con els mecanismes de transmissió d’energia, els estats de la matèria, les relacions entre les seves transicions i les magnituds termodinàmiques associades. També es presentaran els principis bàsics de química d'una forma orientada a les bases químiques de la nutrició i dietètica i a la química dels aliments. Introduir les bases de la química analítica i de la reactivitat dels grups funcionals presents en els aliments.
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent