2008_09
Guia docent 
Facultat de Ciències Jurídiques
A A 
català 
 
 
Treball Social (2001)
 Assignatures
  METODES I TECNIQUES D'INVESTIGACIO SOCIAL
   Continguts
Tema Subtema
TEMA 1. MÈTODES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL 1. El mètode científic: introducció
2. Diferents elements del mètode científic
2.1. El problema
2.2. La hipòtesis
2.3. Les variables
2.3.1. Classificació metodològica
2.3.2. Classificació segons la magnitud
2.3.3. Classificació segons la mètrica
2.3.4. Codificació de les variables al SPSS
3. Classificació de mètodes
3.1. Introducció
3.2. Mètode experimental
3.3. Mètode correlacional
4. Mètode correlacional
4.1. Introducció
4.2. Observació
4.2.1. Definició
4.2.2. Tipus d’observació
4.2.3. Sistemes de registre
4.2.4. Tècniques de mostreig
4.2.5. Mesures primàries i secundàries
4.2.6. Fiabilitat
4.3. Enquestes
4.3.1. Característiques
4.3.2. Formats de resposta
4.3.3. Redacció dels ítems
4.3.4. Avaluació de les propietats psicomètriques bàsiques
4.3.5. Formes d’administració
4.3.6. Codificació en programes informàtics
4.4. Entrevistes
4.4.1. Característiques
4.4.2. Tipologies
5. Elaboració d’un informe científic


TEMA 2. ESTADÍSTICS DESCRIPTIUS BIVARIATS 1. Introducció
2. Covariança
2.1 Concepte
2.2. Càlcul: dades simples i dades agrupades
2.3. Càlcul amb programes informàtics
3. Correlació de Pearson
3.1. Concepte
3.2. Càlcul: dades simples i agrupades
3.3. Càlcul amb programes informàtics
4. Altres coeficients de correlació en funció de la mètrica
4.1 Introducció
4.2. Phi
4.3. Tetracòric
4.4. Biscerial Puntual
4.6. Chi quadrat
4.5. Coeficients de correlació ordinals
4.7. Càlcul amb programes informàtics
TEMA 3. TÈCNIQUES DE MOSTREIG EN POBLACIONS FINITES 1. Definició de conceptes
2. Tècniques de mostreig no aleatori
3. Tècniques de mostreig aleatori
3.1. Mostreig aleatori simple
3.2. Mostreig per estrats
3.3. Mostreig per conglomerats
4. Tamany de la mostra
4.1. Mostreig aleatori simple sense reposició
4.1.1. Mitjana aritmètica
4.1.2. Proporció
4.2. Mostreig per estrats
4.2.1. No proporcional
4.2.2. Proporcional