2012_13
Guia docent 
Facultat de Ciències Jurídiques
A A 
català 
 
 
URV- CIUTADANA (Grau)
 Assignatures
  TECNOLOGIA DEL SERVEI DE VINS. HARMONIA DE VINS I MENJARS
   Continguts
Tema Subtema
Tecnologia del servei de vins.
1. Introducció.
La presentació dels vins en l’àmbit de la restauració i el turisme
2. La cava - celler del restaurant.

2.1-Compra de vins i classificació. /2.2- Condicions de guarda dels vins. / 2.3-Gestió, rotació dels vins i begudes. Política de preus.
3. Funcions del sommelier.
3.1- Creació d’una carta de vins a restaurant. 3.2-Misse en place en el restaurant. 3.3-Temperatures de servei i la decantació dels vins.
4. Coneixements sobre els vins i presentació de vins hedònica. Descripcions i notes de tast en diferents idiomes. Presentació de vins en l’àmbit de la restauració.
5. Jornades i activitats enolúdiques en cellers. Moviment Slow Food i mercats de proximitat. Rutes del vi.
Part B
6. Harmonia de vins i menjars
Coneixements base sobre la cuina tradicional i la nova cuina. Bases de l’harmonia de vins i menjars.
7. Harmonia d’afinitat i de contrast. Textures. Vins i espècies. El vi com a procés creatiu dels plats.
8. Selecció de menús i vins. Harmonia amb altres begudes: cerveses i destil•lats.
pràctiques (es realitzaran progressivament al llarg de l'assignatura, una per setmana segons calendari) En restaurant de Tarragona
I. Tecnologia de servei: In situ en un restaurant “misse en place” .

En aula tast, (2 dies):
II. Experiència real sobre l’harmonia de vins i menjars. Formatges i vins. Proves d’afinitat i de contrast.

III. Exposició i presentació de vins hedònica (realitzada com enòleg o propietari)

IV. Visita: L’alimentació al segle XXI: Fundació Alícia.

V. Treball individual. Proposta d’una activitat enolúdica en celler o restaurant.