2010_11
Guia docent 
Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials
A A 
català 
 
 
Administració i Direcció d'Empreses (2002)
 Assignatures
  INTRODUCCIÓ AL MÀRQUETING
   Continguts
Tema Subtema
BLOC A: INTRODUCCIÓ AL MARKETING Tema 1 CONCEPTE DE MÀRQUETING
1.1 Introducció: Què és el Màrqueting? El concepte de Màrqueting.
1.2 Evolució del concepte de màrqueting. Les diferents orientacions de l’empesa.
1.3 La miopia en el marketing.
1.4 Màrqueting estratègic i màrqueting operatiu.
1.5 Característiques de les empreses amb orientació de màrqueting.
1.6 Marketing com un procés.
1.7 Introducció al ‘Mix’ de Màrqueting (Les 4 Ps).
1.5 Màrqueting: Present i futur.
BLOC B: L’ANALISI EN EL MÀRQUETING: ENTRON, MERCAT I CONSUMIDOR Tema 2 L'ENTORN DE MÀRQUETING
2.1 Introducció.
2.2 El microentorn de l’empresa.
2.3 El macroentron de l’empresa .
2.4 L'entorn de màrqueting.

Tema 3 LA INVESTIGACIÓ COMERCIAL DE MERCATS
3.1 Introducció i sistema de informació de màrqueting (SIM).
3.2 L’elaboració de la informació comercial i el SIM.
3.3 El procés de investigació comercial.
3.4 La previsió de la demanda futura (Els mètodes i tècniques en la investigació comercial, qualitativa i quantitativa).

Tema 4 EL CONSUMIDOR
4.1 Introducció i definicions de l’estudi del comportament del consumidor.
4.2 Models del comportament del consumidor.
4.3 Principals factors en el comportament del consumidor: Variables internes i externes.
4.5 El procés de decisió de compra (i fases).
4.6 Tipus de comportaments de compra
BLOC C : LA SEGMENTACIÓ I EL POSICIONAMENT (POSITIONING) Tema 5 SEGMENTACIÓ
5.1 Introducció i significat de la segmentació de mercats.
5.2 Els nivells de segmentació.
5.3 Els criteris i bases en la segmentació.
5.4 El procés de segmentació i la identificació del mercat objectiu.
5.5 Els requisits per una bona segmentació de mercats.
5.6 La definició del públic objectiu.

Tema 6 POSICIONAMENT (POSITIONING)
6.1 Introducció al concepte del posicionament en el mercat.
6.2 La diferenciació de l’oferta.
6.3 En què consisteix el positioning?
6.4 La elecció del positioning correcte.
BLOC D: EL MIX DE MÀRQUETING Tema 7 POLÍTICA DE PRODUCTE
7.1 Què és un producte? El concepte de producte.
7.2 La classificació dels productes.
7.3 Decisions sobre el producte: Els atributs dels productes.
7.4 Decisions sobre el ‘mix’ de productes: La cartera de productes
7.5 Introducció al màrqueting de serveis: La naturalesa del servei.

Tema 8 ELS PREUS DE VENDA
8.1 Introducció i importància del preu de venda.
8.2 Factors determinants dels preus (interns i externs).
8.3 Mètodes de fixació dels preus de venda.

Tema 9 LA DISTRIBUCIÓ COMERCIAL
9.1 Introducció als canals de distribució.
9.2 La naturalesa dels canals de distribució.
9.3 Les decisions sobre el disseny del canal.
9.4 Les decisions sobre la gestió del canal.
9.5 El merchandising (Retailing).

Tema 10 LA COMUNICACIÓ COMERCIAL.
10.1 Introducció a la comunicació comercial integrada (CIM).
10.2 El procés de comunicació.
10.3 El ‘mix’ de la comunicació.
10.4 Les etapes en el desenvolupament d’una comunicació efectiva.