2012_13
Universitat
Rovira i Virgili
Guia docent 
Facultat d'Economia i Empresa
A A 
català 
 
 
Economia (2001)
 Assignatures
  MACROECONOMIA SUPERIOR
DADES IDENTIFICATIVES 2012_13
Assignatura (*) MACROECONOMIA SUPERIOR Codi 16062023
Ensenyament
Economia (2001)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període Horaris i dates d'examen
6 3 3 Troncal Tercer Segon
Modalitat i llengua d'impartició Veure grups activitat
Prerequisits
Departament Economia
Coordinador/a
OLIVA FURES, MARTIN
Adreça electrònica martin.oliva@urv.cat
Professors/es
OLIVA FURES, MARTIN
Web
Informació rellevant L’objectiu de l’assignatura es explicar el sector real de l’economia agregada en la línia de la macroeconomia moderna, és a dir, a partir de models amb fonaments microeconòmics. L’economia està integrada per individus racionals que prenen decisions en un context dinàmic. Las decisions es coordinen mitjançant mercats per generar els resultats agregats. En el curs, a partir d’una introducció de les tècniques de la macroeconomia dinàmica, s’estudien els fets estilitzats del creixement econòmic i les implicacions pel benestar a llarg termini i per la convergència de diferents economies. Es presenten els models macroeconòmics bàsics, el model d’horitzó infinit de Ramsey-Cass-Koopmans i el model de generacions encavalcades de Diamond, que fonamenten prescripcions de política fiscal.
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudi que estàs cursant, en aquesta assignatura només tindràs dret a examen. Per conèixer la data de realització de l'examen consulta a l'apartat d'horaris de les assignatures. En cas d'haver de sol·licitar convocatòria extraordinària recorda que per poder matricular aquest dret d'examen hauràs de presentar una sol·licitud a la secretaria del teu Campus/Centre.
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent