2008_09
Universitat
Rovira i Virgili
Guia docent 
Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials
A A 
català 
 
 
Economia (2001)
 Assignatures
  NOVES FORMES DE TURISME
   Continguts
Tema Subtema
Introducció als grans segments de turisme Després de fer un breu repàs històric del turisme, en aquest modul inicial es presentaran els principals segments de turisme consolidats a nivell mundial. S'aniran introduint les noves formes.
Introducció a les noves tendències en el turisme mundial Es tractaran els principals factors que impulsen el canvi en les tendències del turisme en el segle XXI. En la demanda: evolució demogràfica, econòmica, sociocultural. En l’oferta: evolució de les estructures d’empresa i de la configuració industrial en el sector turístic, canals de distribució, impacte i integració de les TIC.
Turisme de festivals i recreacions històriques Es parlarà dels festivals tradicionals i de les festes de recreació històrica que han esdevingut d'interès turístic. De com "la manera de ser" d'un territori pot formar part de l'atractiu turístic, sent un element més del seu patrimoni.
Enoturisme El turisme relacionat amb el món del vi no és nou, però el seu desenvolupament no ha estat massa intens fins al moment. Per aquesta raó es considerarà com una nova forma de turisme a descobrir.
Turisme genealògic Una forma de turisme cultural és aquell que se centra en la recerca de les arrels familiars de les persones. El turisme genealògic suposa una important oportunitat d'atracció per a zones que un moment de la història patiren fortes onades d'emigració.
Dark Tourism (Turisme de la Mort) Dins el turisme cultural s'aprofundirà en aquesta forma que inclou entre d'altres les visites a cementiris, camps de batalla, camps de concentració i escenaris d'atemptats o assassinats.
Es tractarà el dilema moral que suposa la comercialització de tot plegat des del punt de vista de l'oferta i de la demanda.
Birdwatching (Observació d'ocells) Dins el turisme de natura es prendrà en consideració aquesta nova forma en la que el motiu principal del desplaçament i l'estada del turista és l'observació d'aus.
Altres noves formes de turisme Es consideraran sectors emergents del mercat turístic com és el turisme ètic o solidari, el turisme a l'espai, el turisme d'aventura extrem, el turisme sanitari i altres que per diferents raons resulten especialment curiosos i interessants.