2016_17
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
A A 
català 
Doble titulació de Grau d'Enginyeria Informàtica i de Biotecnologia (2014)
 Assignatures
  ENZIMOLOGIA
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció Definició d'enzim. Perspectiva històrica. Característiques principals dels enzims. Cofactors. Nomenclatura i classificació dels enzims.
2. Cinètica enzimàtica Definició de velocitat de reacció. Mesura de l'activitat enzimàtica. Cinètica enzimàtica de les reaccions d'un substrat. Inhibició enzimàtica en les reaccions d'un substrat. Efectes del pH i la temperatura. Cinètica enzimàtica de les reaccions de dos o més substrats.
3. Purificació enzimàtica Objectius. Estratègies de purificació. Mètodes de separació. Elecció de la metodologia de purificació. Seguiment de la purificació. Mesura de l'èxit d'una purificació. Exemples de purificació.
4. Mecanismes d'acció enzimàtica Bases de la catàlisis. Efecte de proximitat i orientació. Catàlisi àcid-base. Catàlisi per ions metàl·lics. Catàlisi covalent. Exemples de mecanismes enzimàtics. Determinació experimental de mecanismes enzimàtics.
5. Enzims de naturalesa no proteica. Ribozimes. Desoxirribozimes. Abzimes. Sinzims.
6. Regulació de l'activitat enzimàtica Mecanismes de regulació de l'activitat enzimàtica. Efectes cooperatius homotròpics i heterotròpics. Enzims al·lostèrics. Models que expliquen el caràcter cooperatiu i al·lostèric.
7. Aplicacions dels enzims Principals sectors industrials on s'utilitzen els enzims. Altres aplicacions dels enzims. Fonts d'enzims.