2007_08
Guia docent 
Escola Universitària d`Infermeria
A A 
català 
 
Infermeria (2002)
 Assignatures
  NUTRICIÓ I DIETÈTICA EN INFERMERIA
DADES IDENTIFICATIVES 2007_08
Assignatura NUTRICIÓ I DIETÈTICA EN INFERMERIA Codi 18031018
Ensenyament
Infermeria (2002)
Cicle 1er
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
6 4.5 1.5 Troncal Primer Primer
Modalitat i llengua d'impartició Veure grups activitat
Prerequisits
Departament Infermeria
Coordinador/a
FERRATER CUBELLS, MARIA
Adreça electrònica mariamontserrat.olesti@urv.cat
Professors/es
OLESTI BAIGES, MARIA MONTSERRAT
Web
Descripció general i informació rellevant L’assignatura de Nutrició i Dietètica en Infermeria pretén proporcionar a l’alumne les bases i les eines necessàries per a què conegui l’alimentació habitual de l’ésser humà, quina és la dieta saludable adient als canvis que li esdevenen al llarg de la vida, com fer les modificacions precises en l’alimentació i ser capaç de motivar a la persona per fer la dieta corresponent al seu estat de salut. Avui en dia les principals malalties relacionades amb la nutrició –malalties cardiovasculars, càncer i diabetis junt amb les malalties respiratòries cròniques– són responsables de la meitat de les morts que esdevenen en tot el món i afecten a les persones al llarg del cicle vital. El professional d’infermeria té un paper fonamental dins de la societat actual com a promotora d’una alimentació adequada amb l’objectiu de millorar el nivell de salut individual i col·lectiva.