2009_10
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997)
 Assignatures
  OPERACIONS BÀSIQUES I TECNOLOGIES D'ALIMENTS
   Continguts
Tema Subtema
UNITAT 1.- Fonaments 1.1.- Introducció
1.2.- Unitats i conversions. Sistemes d’unitats
1.3.- Estequiometria i relacions estequiomètriques
1.4.- Equilibri de fases
UNITAT 2.- Balanços macroscòpics de matèria
UNITAT 3.- Operacions bàsiques físiques controlades per la transferència de matèria. 3.1.- Conceptes generals.
3.2.- Destil.lació
3.3.- Extracció Líquid/líquid.
3.4.- Lixiviació.
3.5.- Difusió.
3.6.- Absorció/desorció
UNITAT 4.- Operació bàsica química: la reacció química. 4.1.- Introducció
4.2.- Reactors ideals
4.3.- Reacció bioquímica
UNITAT 5.- Balanços macroscòpics d’energia 5.1.- Primer principi
5.2.- Aplicacions del primer principi:
circulació de fluids
disseny de conduccions
estudi energètic de processos
UNITAT 6.- Operacions bàsiques físiques controlades per la transferència d’energia. 6.1.- Evaporació.
6.2.- Esterilització i pasteurització.
6.3.- Congelació.
UNITAT 7.- Operacions bàsiques físiques controlades per la transferència simultània de matèria i energia. 7.1.- Humidificació i condicionament de gasos
7.2.- Assecatge.
7.3.- Deshidratació i Liofilització.