2011_12
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI
   Fonts d'informació
Bàsica
  • J. RIBÉREAU-GAYON, Y. GLORIES, A. MAUJEAN, D. DUBOURDIEU, "Handbook of Enology" (Vol 2, The Chemistry of Wine. Stabilization and Treatments), John Wiley and Sons, Chichester 2000.
  • B. W. ZOECKLEIN, K.C. FUGELSANG, B.H. GUMP, F.S. NURY, "Wine Analysis and Production", Chapman & Hall, New York, 1995.
  • J. FARKAS, "Technology and Biochemistry of Wine" Gordon and Brach Science Publishers, New York 1988.
  • R. S JACKSON, "Wine Science, principles and applications", Academic Press, San Diego 1994.  (cap 6 i 8)
  •  YAIR MARGALIT, "Concepts in Wine  Chemistry", James Crum, Ph, D., Editor, 2nd edition,  San Francisco, 1997. 
  • A.D. WEBB (editor), "Chemistry of Winemaking", Advances in Chemistry Series  nº 137.  American Chemical Society.  Washington 1974.
  • L. USSEGLIO-TOMASSET, "Chimie Œnologique" Technique & Documentation - Lavoisier, Paris 1989.
  • R. MOLINA, "Teoría de la clarificación de mostos y vinos y sus aplicaciones prácticas", A. Madrid Vicente Ediciones, 2000.
  • I. MARECA, "Origen, composición y evolución del vino", Ed. Alhambra, Madrid 1983.
  • A. BOLTON, “Sistemas de gestión de la calidad en la industria alimentaria. Guía para ISO 9001/2”, Acribia, Zaragoza, 2001.
  • A. MADRID, J. CENZANO, “Normas de calidad de alimentos y bebidas”, AMV Mundiprensa. Madrid 2001.
Complementària
  • C. FLANZY, "Enología: fundamentos científicos y tecnológicos", A. Madrid Vicente Ediciones, 2ª edición, 2003.
  • R.B.BOULTON, V.L.SINGLETON, L.F.BISSON, R.E.KUNKEE, "Principles and Practices of Winemaking", The Chapman & Hall Enology Library, New York, 1995.
  • R.J. CLARKE, J. BAKKER Editors, "Wine flavour chemistry", Blackwell Publishing, 2004.
  • A.L. WATERHOUSE, J.A. KENNEDY Editors, "Red wine color. Revealing the Mysteries", ACS Symposium Series 886, 2004.
  • J. BLOUIN, E. PEYNAUD, "Enologia práctica", A. Madrid Vicente Ediciones, 4ª edició, 2004.
  • J. CARLES, "La química del vino", Ed. Oikos-tan, 1972. 
  • R. EDER, “Defectos del vino: Reconocimiento, Prevención, Corrección”, Ed. Acribia, 2006.
  • E. PRIMO YÚFERA, “Química Agrícola III. Alimentos”, Cap.5, Ed. Alhambra, 1987.
  • C.S. OUGH DSc, MS, "Winemaking Basics", Food Products Press, New York, 1992.
  • Direccions d’internet i artícles científics originals proporcionats en classe al llarg de l’assignatura.