2008_09
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  BIOQUÍMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Conèixer les diferents fases de desenvolupament del raïm durant la seva maduració i comprendre les repercussions que poden tenir els components del raïm sobre la qualitat de la verema i dels vins. A1
A7
A8
A11
A12
B1
C1
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, moleculars i fisiològiques dels llevats. A7
A8
A11
A12
B1
C1
Conèixer les característiques estructurals, morfològiques, genètiques i fisiològiques dels bacteris làctics. A7
A8
A11
A12
B1
C1
Conèixer la bioquímica de la fermentació alcohòlica i malolàctica, i raonar per identificar els possibles problemes de parada de fermentacions per solucionar-les. A7
A8
A11
A12
B1
C1
Conèixer les principales alteracions produïdes pels llevats, bacteris làctics, bacteris acètics i fongs en els mostos i vins, i explicar les principales tècniques d'estabilització microbiològica dels vins. A2
A4
A7
A8
A11
A12
B1
C1
Aplicar els coneixements teòrics en les pràctiques. A8
A11
A12
B1
B2
B3
B5
C1
C2
C5
Participar de forma activa en les classes. A8
B1
B2
B3
B4
C1
C2
C5
Transferir els coneixements teòrics i els resultats obtinguts en les pràctiques mitjançant un treball d'equip i sintetitzar-les en una exposició oral. A8
B1
B2
B3
B4
B8
C2
C5
Definir la biotecnologia enològica i explicar els principals mètodes de modificació genètica dels llevats. A8
A11
A12
B1
C1