2007_08
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  CRIANÇA I ENVELLIMENT DE VINS
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
1. Ampliar coneixements necessaris per l'elaboració dels vins negres i blancs de criança. A2
A3
A4
A5
A6
A7
A8
A10
B1
B3
C1
C2
2. Conèixer les estructures dels compostos fenòlics i els factors que determinen la composició fenòlica del raïm. A8
B1
B3
C1
C2
3. Analitzar i interpretar la composició fenòlica dels vins. A7
A8
A13
B1
B2
B3
B4
B5
C2
C5
4. Comprendre la evolució del color del vi al llarg de la criança . A8
B1
B3
C1
C2
5. Adquirir coneixements en la fabricació i composició química de les bòtes. A8
B1
B3
C1
C2
6. Explicar els factors que poden influènciar l'extracció dels compostos fenòlics durant la vinificació en negre. A1
A8
B1
B3
C2
7. Diferenciar les caracteristiques químiques i organolèptiques propies de cada tipus de fusta emprat en la fabricació de bòtes. A8
B1
B3
C1
C2
8. Analitzar les caracteristiques químiques i organoleptiques propies de cada tipus de fusta emprat en la fabricació de bòtes. A2
A8
B1
B3
C2
C5
9. Conèixer la mecànica de la criança dels vins negres en bòtes i les seves alternatives. A8
B1
B3
C1
C2
10. Aplicar la mecànica de la criança en bòtes. A7
A8
A13
B1
B2
B3
B4
B5
C2
11. Prendre consciència del perill potential de la manipulació de bòtes en una bodega. A2
A8
B1
B3
C2
12. Respectar les règles d'higiena i seguretat en la bodega. A8
B1
B3
B9
C2
13. Implicar l'alumne a un treball d'equip. A2
A8
B1
B5
B8
C2
C5
14. Col.laborar en l'organització de visites en bodegues o empreses del sector vitivinícola. A8
A10
B1
B5
C2
C5
15. Participar de forma activa en les classes. A8
B1
B3
B4
B5
C2
C5