2012_13
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  DESTIL·LATS I DERIVATS DE VINS
   Continguts
Tema Subtema
Tema 1. Fonaments de la destil•lació 1.1 Conceptes generals.
1.2 Equilibri líquid/vapor.
1.3 Destil•lació discontínua.
1.4 Destil•lació contínua. Mètode gràfic de McCabe Thiele.
Tema 2. Destil•lats. 2.1 Destil•lació del vi: tipus i característiques.
2.2 Processos de fabricació de destil•lats del vi.
2.3 Brandis i conyacs.
Tema 3. Most de raïm. Concentrats. 3.1 Obtenció del most.
3.2 Concentració del most (evaporació al buit, òsmosi inversa, congelació).
3.3 Rectificació del most.
Tema 4. Vinagre. 4.1 Biotecnologia del vinagre.
4.2 Mètodes de producció del vinagre.
4.3 Tipus de vinagre.
Tema 5. Vins aromatitzats, refrescos de vi i sangries. 5.1 Elaboracions de refrescos de vi i sangries.
5.2 Elaboracions de vins aromatitzats: vermut.
Tema 6. Altres subproductes del vi. 6.1. Àcid tartàric, adobs, olis, pinsos, colorants.