2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Biotecnologia (2005)
 Assignatures
  ENZIMOLOGIA
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció: Aspectes històrics. Propietats dels enzims. Cofactors. Unitats de l'activitat enzimàtica. Nomenclatura i classificació.
2. Purificació enzimàtica: Objectius i estratègies d'una purificació enzimàtica. Paràmetres a seguir. Mètodes de separació: els que depenen de la forma i massa, polaritat, solubilitat o d'unions específiques. Exemples de purificacions.
3. Cinètica enzimàtica: Mesura de l'activitat enzimàtica. Com obtenir i analitzar dades cinètiques. Reaccions d'un substrat. Inhibició enzimàtica. Reaccions de més d'un substrat. Paràmetres que afecten l'activitat enzimàtica.
4. Introducció als mecanismes d'acció enzimàtica: Bases de la catàlisis. Exemples de mecanismes enzimàtics.
5. Control de l'activitat dels enzims: Mecanismes de regulació de l'activitat enzimàtica. Cooperativitat i alosterisme.
6. Tecnologia i anàlisis enzimàtic: Aplicacions dels enzims. Anàlisis enzimàtic. Aplicacions dels enzims.