2012_13
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Biotecnologia (2005)
 Assignatures
  BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS
   Continguts
Tema Subtema
1. Conceptes genèrics d'alimentació Nutrients, aliments i dieta
2. Components dels aliments i la seva funcionalitat en els aliments Glúcids, polisacàrids i fibra dels aliments. Reaccions d'enfosquiment
Lípids i reaccions d'oxidació
Proteïnes: aminoàcids essencials i tipus de proteïnes
Minerals
vitamines
3. L'aigua propietats i disponibilitat de l'aigua dels aliments
4. Taules de composició dels aliments Taules de composició dels aliments.
Contingut calòric dels aliments
5. Classificació dels aliments Sistema de classificació. Grups d'aliments
6. Característiques, composició i transformacions bioquímiques dels aliments Alimentos d'orígen vegetal
aliments d’orígen animal
Olis i greixos
7. Substàncies tòxiques dels aliments Tòxics naturals.
Contaminació química.
Contaminació biológica
8. Additius dels aliments Tipus d'additius. Funcions
9. Aliments transgènics Aliments transgènics
10. Aliments funcionals Aliments funcionals