2014_15
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció a l’anàlisi instrumental Tècniques, instruments i calibració
2. Espectrofotometria UV-Vis Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Compostos orgànics. Metalls. Compostos fenòlics. Mètodes d’anàlisi. Control de la maduració fenòlica.
3. Espectrofotometria d’absorció atòmica (AAS) Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Metalls (K, Ca, Fe, Cu, ...)
4. Espectrofotometria infraroja (NIR i MIR) Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Mètodes multiparamètrics (mètodes ràpids)
5. Cromatografia de gasos (GC) Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Compostos volàtils. Aromes i defectes. Residus
6. Cromatografia de líquids (HPLC) Fonament i instrumentació
Aplicacions enològiques: Compostos orgànics (àcids, sucres, ...). Compostos fenòlics. Residus
7. Anàlisi instrumental sensorial Tècniques i instruments
Aplicacions enològiques: Cromatografia de Gasos-Olfatimetria (GCO), nas (e-nose) i llengua electrònica (e-tongue).
8. Control de qualitat en el laboratori Validació de mètodes
9. Autentificació Tècniques per a l’autentificació dels vins: Relacions isotòpiques (IRMS). Ressonància magnètica nuclear (RMN)