2009_10
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  VITICULTURA
   Continguts
Tema Subtema
1. Història del conreu vitícola
1.1 Orígens de Vitis, expansió i actualitat
1.2 Dades mundials sobre l'extensió de la vinya
2. Estudis previs a la plantació 2.1 Factors climàtics
2.2 Factors edàfics
2.3 Factors topogràfics
2.4 Factors agronòmics
3. Disseny de la plantació 3.1 Marc de plantació
3.2 Elecció del peu i la varietat
4. Tècniques i sistemes de plantada 4.1 Tècniques i sistemes de plantada
4.2 Preparació de la planta
5. Tècniques postplantació 5.1 Tècniques postplantació
6. Sistemes de conducció 6.1 Criteris d'elecció
6.2 Tipus de sistemes de conducció
6.3 Característiques dels sistemes de conducció
7. La poda d'hivern 7.1 Etapa de formació
7.2 Etapa de producció
7.3 Etapa de rejoveniment
7.4 Tècniques de realització
8. La poda en verd 8.1 Operacions i èpoques de realització
9. El conreu del sòl 9.1 Tipus de labors i característiques
9.2 Sistemes de no-conreu
10. Nutrició i adobat de la vinya 10.1 Necessitats minerals
10.2 Classificació dels adobs
11. Règim hídric 11.1 Efectes de l'assecada en la vinya
11.2 Paràmetres que condicionen el reg
11.3 Sistemes de reg
11.4 Fertirrigació
12. Collita del raïm 12.1 Maduració del raïm
12.2 Verema manual vs. Verema mecanitzada