2013_14
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  ENOLOGIA GENERAL I
   Continguts
Tema Subtema
TECNOLOGIA 0. Introducció

1. Composició del raïm; Controls de maduressa

2. Les malaties de la vinya; Incidència enològica; Sistemes per a la detecció de la podridura.

3. Sistemes de verema i de transport de la verema.

4. Correccións del most.

5. Normativa de la CEE; sistemes de detecció de fraudes en les correccions del most.

6. Transformacions prefermentatives.

7. Influència de les condicions edafoclimàtiques, genètiques, culturals i enològiques sobre la qualitat del raïm i del vi.

8. Recepció i tractament de la verema.

9. Vinificació en blanc

10.Vinificacions especials en blanc: Hiperoxidació; Maceració Pelicular; Fermentació i criança en barrica del vi blanc.

11: Els compostos fenòlics en relació amb les sensacions organolèptiques i la capacitat del vi per envellir.

12. Vinificació en negre

13. Aturades de fermentació. Mesures preventives i curatives.

14. Vinificació en rosat.

16. Elaboració de vins generosos.

17. Elaboració de vins espumosos i gasificats.