2011_12
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  OPERACIONS BÀSIQUES
   Continguts
Tema Subtema
TEMA 1: CONCEPTES GENERALS Enginyeria de processos. Operacions unitàries. Unitats i conversions. Sistemes d’ unitats. Estequiometria i relacions de composició. Conceptes físico-químics. Equilibri de fases.
TEMA 2: BALANÇOS MACROSCÒPICS DE MATÈRIA SENSE I AMB REACCIÓ QUÍMICA Expressió del balanç de matèria, equacions del balanç, sistemes amb unitats múltiples, balanç de matèria aplicat a un component, estequiometria, velocitat de reacció, anàlisi dels graus de llibertat en sistemes amb reacció química, problemes.
TEMA 3: BALANÇOS MACROSCÒPICS D'ENERGIA Balanç macroscòpic d'energia total, balanç d'energia en sistemes amb reacció química, balanç d'energia calorífica, balanç macroscòpic d'energia mecànica, mesuradors de cabal, problemes.
TEMA 4: BALANÇOS MACROSCÒPICS DE QUANTITAT DE MOVIMENT Introducció, Forces màssiques i forces superficials, Problemes
TEMA 5: INTRODUCCIÓ ALS FENÒMENS DE TRANSPORT Transport per quantitat de moviment, transport d'energia calorífica, transport de matèria, propietats de transport, transport molecular en fase estacionària i no estacionari, transport turbulent, entre fases, problemes.