2012_13
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  CARACTERITZACIÓ ESTRUCTURAL DE COMPOSTOS ORGÀNICS D'INTERÈS EN ENOLOGIA
   Continguts
Tema Subtema
Introducció Problemàtica general de la caracterització estructural. Tècniques espectroscòpiques
Espectroscopia Ultravioleta-Visible L'espectre electromagnètic. Transicions electròniques. Grups cromòfors. Sistemes conjugats. Correlacions espectrals. Elucidació estructural de compostos orgànics per UV-Vis. Aplicacions enològiques de l'espectroscopia Ultravioleta-Visible.
Espectroscopia Infraroja Modes de vibració. Regles de selecció. Vibracions característiques dels grups funcionals. Factors que influeixen en la freqüència vibracional. Zones de l'espectre. Interpretació d'espectres IR. Aplicacions de l'espectroscopia infrarroja en enología.
Espectroscopia de ressonància magnètica nuclear (I) El fenòmen de la ressonància magnètica nuclear. Informació que subministra la RMN de H-1. Propietats magnètiques dels nuclis. Desplaçament químic. Integració. Factors que influeixen en el desplaçament. Us de les teules d'estimació. Dissolvents deuterats.
Espectroscopia de ressonància magnètica nuclear (II) Interaccions spin-spin. Multiplicitat dels senyals. Mesura de constants d'acoblament. Protons units a heteroàtoms. Interpretació d'espectres de RMN de H-1.
Espectroscopia de ressonància magnètica nuclear (III) RMN de C-13. Nombre de senyals. Desplaçament químic en RMN de C-13. Factors que afecten al desplaçament. Multiplicitat en RMN de C-13. Tècniques de desacoblament. Correlacions desplaçament-estructura. Aplicació de la RMN en enologia.
Espectrometria de masses Fonaments de l'espectrometria de masses. Tipus d'informació que suministra l'espectre de masses. Aplicacions de l'espectrometria de masses en enologia.