2012_13
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  BIOTECNOLOGIA ENOLÒGICA
   Continguts
Tema Subtema
TEMA 1. Estratègies de selecció de llevats i bacteris làctics pel seu ús en vinificació
- Criteris de selecció de llevats vínics (característiques desitjables i no desitjables)
- Criteris de selecció de bacteris làctics per a la fermentació malolàctica (característiques desitjables i no desitjables)
DEBAT: Fermentació alcohòlica espontània vs. fermentació alcohòlica inoculada
TEMA 2. Mètodes clàssics de manipulació genètica de microorganismes
- Mutagènesi
- Hibiridació
- Exemples pràctics de la utilització d'aquestes tècniques en Enologia
TEMA 3. La tecnologia del DNA recombinant o enginyeria genètica
- Definició de enginyeria genètica
- Etapes per a modificar un microorganisme per enginyeria genètica
TEMA 4. Avenços en la millora genètica de microorganismes i plantes - Aplicacions de millores genètiques en llevats vínics
- Aplicacions de millores genètiques en bacteris làctics
- Aplicacions de millores genètiques en Vitis Vinifera
DEBAT: Ús de llevats modificats en Enologia