2015_16
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Grau d'Enologia (2014)
 Assignatures
  ENOLOGIA GENERAL I
   Continguts
Tema Subtema
Tema 0. Introducció
Tema 1. Composició del raïm; Controls de maduresa.

Tema 2. Les malalties de la vinya; Incidència enològica; Sistemes per a la detecció de la podridura.
Tema 3. Sistemes de verema i de transport de la verema.
Tema 4. Correccions del most.
Tema 5. Normativa de la CEE; sistemes de detecció de fraudes en les correccions del most.

Tema 6. Transformacions prefermentatives.

Tema 7. Influència de les condicions edafoclimàtiques, genètiques, culturals i enològiques sobre la qualitat del raïm i del vi.
Tema 8. Recepció i tractament de la verema.
Tema 9. Vinificació en blanc
Tema 10. Vinificacions especials en blanc: Hiperoxidació; Maceració Pel·licular.
Tema 11: Els compostos fenòlics en relació amb les sensacions organolèptiques i la capacitat del vi per envellir.
Tema 12. Vinificació en negre
Tema 13. Aturades de fermentació. Mesures preventives i curatives.
Tema 14. Criança i envelliment del vi.
Tema 15. Fermentació i criança en barrica del vi blanc.

Tema 16. Vinificació en rosat.