2016_17
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2014)
 Assignatures
  GESTIÓ MEDIAMBIENTAL DE LA INDÚSTRIA ENOLÒGICA
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció a la gestió mediambiental 1.1 Sensibilització ambiental i control integrat de la contaminació
1.2. IPPC i sistemes de gestió ambiental: ISO 14001 i EMAS.
1.3. Classificació d'activitats
2. Legislació de residus i abocaments 2.1. Residus: possibilitats de gestió, tramitació i documentació
2.2 Abocaments: criteris a tenir en compte
3. Avaluació i caracterització dels residus sòlids i líquids. 3.1. Impacte dels residus en el medi ambient.
3.2. Paràmetres de caracterització dels residus.
3.3 Tractament de residus sòlids
3.4 Tractament de residus líquids
4. Avaluació i selecció dels processos de tractament 4.1 Minimització d’abocaments.
4.2 Aplicació de les Millors Tècniques Disponibles en el Sector del Vi i el Cava..
4.3. Revalorització de subproductes