2020_21
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Grau d'Enologia (2014)
 Assignatures
  TECNOLOGIA DEL SERVEI DE VINS. HARMONIA DE VINS I MENJAR
   Continguts
Tema Subtema
1. Tecnologia del servei de vins. Introducció. La presentació dels vins. Conceptes bàsics del servei de vins en l’àmbit de la restauració i el turisme. Relació amb el client.
2. Gestió del celler del restaurant.

Compra de vins i classificació. Condicions de guarda dels vins. Gestió, rotació dels vins i begudes. Política de preus.
3. Funcions del Sommelier
Elaboració d’una carta de vins. Nocions de tecnologia de sala. Mise-en-place al restaurant. Servei de vins. Temperatures de servei i la decantació dels vins.
4. Coneixements sobre els vins i presentació de vins a nivell comercial. Interacció vi i consumidor. Presentació de vins en l’àmbit de la restauració i en l'àmbit comercial.
Elaboració de fitxes tècniques i comercials de vins.
Descripcions i notes de tast en diferents idiomes.
Interpretació d'etiquetes de vins nacionals i internacionals.
5. Jornades i activitats enolúdiques. Rutes del vi. Moviment Slow Food i mercats de proximitat. Vins naturals. Mercats i tendències actuals.
6. Harmonia de vins i menjars Coneixements base sobre la cuina tradicional i la nouvelle cuisine. Bases de l’harmonia de vins i menjars. Maridatge amb plats internacionals.
7. Harmonia d’afinitat i de contrast. Textures. Vins i espècies. El vi com a procés creatiu dels plats. Selecció de menús i vins. Harmonia amb altres begudes: cerveses i destil-lats.
Experiències pràctiques (es realitzaran progressivament al llarg de l'assignatura) I. Tecnologia de servei: In situ en un restaurant “mise en place”
II. Experiència real sobre l’harmonia de vins i menjars. Proves d’afinitat i de contrast. (En aula tast, 2 dies).
III. Exposició i presentació hedònica de vins (realitzada com enòleg o propietari).
IV. Visita a un centre enolúdic.
V. Debats i pitch a classe de treball individual.