2012_13
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2010)
 Assignatures
  TÈCNIQUES MOLECULARS D'ANÀLISI I CONTROL MICROBIOLÒGIC
   Continguts
Tema Subtema
1. Introducció a l'aplicació de tècniques moleculars per al control de microorganismes amb interès enològic. 1.1. Mètodes d’identificació clàssics vs mètodes moleculars.
1.2. Mètodes moleculars depenents i independents de cultiu: avantatges i inconvenients.


2. Mètodes d’identificació i tipificació de microorganismes d’interès enològic
depenents de cultiu
2.1. Seqüenciació i anàlisi de gens
2.2. Caracterització basada en perfils restricció
2.3. Caracterització basada en polimorfismes per PCR: RAPD, ERIC,
REP – PCR

3. Mètodes d’identificació i tipificació de microorganismes d’interès enològic
independents de cultiu
3.1. Real Time PCR
3.2. DGGE / TGGE
3.3. FISH