2013_14
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2010)
 Assignatures
  BIOTECNOLOGIA DELS MICROORGANISMES ENOLÒGICS
   Continguts
Tema Subtema
1. Aspectes biotecnològics de l'enologia moderna Remediaciones tecnològiques i biotecnològiques
2. Tècniques per a la creació de ceps vínicas Selecció natural
Híbrids
Evolució dirigida
Transgènics
3. Modificació genètica de les vies metabólicas microbianes MétMètodes fisiològics
Recombinació genètica

4. Eficiència fermentativa dels mosts problemàtics Biocorrección dels mosts
5. Reducció del etanol en vi Reducció del azucar total
Reducció del etanol produït
Enginyeria metabólica dels llevats
6. Inóculos d'arrencada Desenvolupament del llevat sec activa Desenvolupament dels inóculos mixts Efecte dels inóculos simples i mixts en el vi
7. Autolisis del llevat
Immobilitzat i reciclat de llevats
Autolisis del llevat
Immobilitzat i reciclat de llevats
8. Biotecnologia dels compostos aromáticos del vi Sobreproducción de molècules aromáticas Desenvolupament de llevats super productores d'aromes
9. La biopreservación del vi Enzims
Bactericinas
Llevats killer
Llevats transgènics bioprotectoras