2018_19
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Begudes Fermentades (2014)
 Assignatures
  AVENÇOS CIENTÍFICS EN LLEVATS VÍNICS
   Continguts
Tema Subtema
1. Llevats presents en mostos i vins: introducció i característiques generals. Factors que condicionen el creixement i supervivència dels llevats i el desenvolupament de la FAL.
2. Metabolisme de S. cerevisiae: fermentació alcohòlica (FAL) i metabolisme de compostos secundaris. Avenços i eines per optimitzar el procés


3. Últims avenços en selecció de llevats vínics i utilització de cultius iniciadors. Llevats no-Saccharomyces, híbrids naturals, llevats no-GMO.

4. Necessitats nutricionals dels llevats i cobertura en els mosts. Efecte de l'addició de nutrients. utilització de llevats secs inactives.

5. Les substàncies aromàtiques del vi: influència de la soca de llevat i de les condicions de fermentació sobre els aromes. Origen de les alteracions i defectes.

6. El metabolisme lipídic dels llevats. Factors que influencien la composició lipídica dels llevats en enologia. Efecte sobre la tolerància a l'estrès.

7. Eines per a l'estudi dels llevats vínics: anàlisi fenotípics, moleculars, transcriptòmics, metabolòmics, etc.