2020_21
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Begudes Fermentades (2014)
 Assignatures
  BIOTECNOLOGIA I CONTROL MICROBIOLÒGIC DEL VI
   Continguts
Tema Subtema
1. Aspectes biotecnològics de l'enologia moderna
Remediacions tecnològiques i biotecnològiques
2. Tècniques per a la creació de soques víniques
Selecció natural.
Híbrids.
Evolució dirigida.
Transgènics.
3. Modificació genètica de les vies metabòliques microbianes
Mètodes fisiològics.
Recombinació genètica.

4. Introducció a l'anàlisi i control de poblacions microbianes en l'elaboració de vi
5. Tècniques moleculars aplicades a l'anàlisi de microorganismes d'interès enològic
Tècniques moleculars d'identificació a nivell d'espècie. Mètodes dependents de cultiu i independents de cultiu.
Tècniques moleculars de tipificació de soques.
6. Estudio de la dinámica poblacional de las fermentaciones alcohólica y maloláctica
Fermentacions inoculades vs espontànies en fermentació alcohòlica i maloláctica.
Seguiment de l'inòcul a la fermentació.
7. Reducció de l'etanol en vi
Reducció del sucre total.
Reducció de l'etanol produït.
Enginyeria metabòlica dels llevats.
8. Inòculs d'arrencada Desenvolupament del llevat sec actiu.
Desenvolupament dels inòculs mixtes.
Efecte dels inòculs simples i mixtes en el vi.
Mètodes i eficiència de la immobilització dels llevats.