2017_18
Guía docente 
Facultad de Enología
A A 
castellano 
Bebidas Fermentadas (2014)
 Asignaturas
  ÚLTIMOS AVANCES EN ELABORACIÓN DE VINAGRES Y DESTILADOS
   Contenidos
tema Subtema
Tema 1: Introducció als subproductes del vi

1.1. Definició dels diferents subproductes
1.2. Normatives
1.3. Evolució i importància econòmica
Tema 2: Vinagres
2.1. Tipus de vinagres. Mètodes de producció: Mètodes tradicionals i industrials. Envelliment i tractament dels vinagres.
2.2. Bacteris acètics: Taxonomia i identificació. Factors que afecten al seu creixement. Metabolisme. Seguiment i control del procés d'acetificació. Estudis ecològics. Últimes investigacions en bacteris acètics.
2.3. Anàlisi sensorial i químic. Paràmetres de qualitat
Tema 3: Destilados 3.1. Antecedentes históricos sobre la destilación.
3.2. Fundamentos de la destilación. Tipos de destilación
3.3. Tipos de destilados. Composición química
3.4. Destilados del vino. Brandy y coñac.
3.5. Aguardientes de hollejo. Orujo, grappa, marc.
3.6. Destilados de frutas