University Rovira y Virgili |
Educational guide Faculty of Oenology |
english |
Fermented Beverages (2014) |
![]() |
![]() |
![]() |
IDENTIFYING DATA | 2020_21 |
Subject | LATEST ADVANCES IN THE PRODUCTION OF VINEGARS AND DISTILLED BEVERAGES | Code | 19625207 | |||||
Study programme |
|
Cycle | 2nd | |||||
Descriptors | Credits | Type | Year | Period | ||||
3 | Optional | 1Q |
Competences | Learning outcomes | Contents |
Planning | Methodologies | Personalized attention |
Assessment | Sources of information | Recommendations |
Topic | Sub-topic |
Tema 1: Introducció als subproductes del vi |
1.1. Definició dels diferents subproductes 1.2. Normatives 1.3. Evolució i importància econòmica |
Tema 2: Vinagres |
2.1. Tipus de vinagres. Mètodes de producció: Mètodes tradicionals i industrials. Envelliment i tractament dels vinagres. 2.2. Bacteris acètics: Taxonomia i identificació. Factors que afecten al seu creixement. Metabolisme. Seguiment i control del procés d'acetificació. Estudis ecològics. Últimes investigacions en bacteris acètics. 2.3. Anàlisi sensorial i químic. Paràmetres de qualitat |
Tema 3: Destil·lats | 3.1. Antecedents històrics sobre la destil · lació. 3.2. Fonaments de la destil · lació. Tipus de destil · lació 3.3. Tipus de destil · lats. composició química 3.4. Destil · lats del vi. Brandy i conyac. 3.5. Aiguardents de brisa. Orujo, grappa, marc. 3.6. Destil · lats de fruites |