2020_21
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Begudes Fermentades (2014)
 Assignatures
  ALTRES MICROORGANISMES D'INTERÈS EN ENOLOGIA I VITICULTURA
DADES IDENTIFICATIVES 2020_21
Assignatura (*) ALTRES MICROORGANISMES D'INTERÈS EN ENOLOGIA I VITICULTURA Codi 19625209
Ensenyament
Begudes Fermentades (2014)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període Horaris i dates d'examen
3 Optativa 2Q
Modalitat i llengua d'impartició Veure grups activitat
Prerequisits
Departament Ciències Mèdiques Bàsiques
Coordinador/a
CANO LIRA, JOSÉ FRANCISCO
Adreça electrònica jose.cano@urv.cat
albertomiguel.stchigel@urv.cat
dania.garcias@urv.cat
javier.capilla@urv.cat
ana.fernandez@urv.cat
Professors/es
CANO LIRA, JOSÉ FRANCISCO
STCHIGEL GLIKMAN, ALBERTO MIGUEL
GARCÍA SÁNCHEZ, DANIA
CAPILLA LUQUE, JAVIER
FERNÁNDEZ BRAVO, ANA
Web
Descripció general i informació rellevant En el cas d’emergència sanitària que requereixi confinar la població o que impliqui restriccions de mobilitat durant aquest curs, es procurarà adaptar l'activitat docent i l'avaluació. Si es produeix aquesta situació, s'informarà d'aquestes adaptacions a l’espai Moodle de cada assignatura. Donar a conèixer un cert nombre de microorganismes que, si bé no estan implicats directament en els processos fermentatius, són d'interès enològic, ja que poden afectar positiva o negativament les diferents etapes de l'elaboració dels vins. Aquests microorganismes estan presents de forma espontània als sòls i a la vinya, i també a la bodega. Així mateix, s'estudiaran les mesures a adoptar-ne per tal d’evitar contaminacions no desitjades, i d'aquesta manera garantir la qualitat i les característiques organolèptiques del producte final. També es donaran a conèixer diferents estratègies de control biològic de plagues i de malalties, com a eina per a una agricultura sostenible en el marc de la producció de vins ecològics i / o bio-dinàmics.
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent