Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Begudes Fermentades (2014) |
Assignatures |
FISICOQUÍMICA DE L'EFERVESCÈNCIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2015_16 |
Assignatura | FISICOQUÍMICA DE L'EFERVESCÈNCIA | Codi | 19625212 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Introducció | |
2. El diòxid de carboni; característiques químiques; solubilitat; influència del pH | |
3. Teoria de l'efervescència i de l'escuma | |
4. Determinació de les característiques escumants | |
5. Factors que influeixen sobre les propietats escumants dels vins base i vins escumosos |