2014_15
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Begudes Fermentades (2014)
 Assignatures
  REPTES VITÍCOLES ACTUALS APLICATS A LA MILLORA DE LA QUALITAT DEL RAÏM
   Fonts d'informació
Bàsica Carbonneau A., Gestion de l’eau dans le vignoble: théorie et pratique. Le Progrès Agricole et Viticole. 21, 455 – 467, , 2002
Hidalgo Fernández-Cano L., Hidalgo Togores, J. , Tratado de Viticultura, Ed. Paraninfo, 2011
Nadal, M., El procés d'especialització vitivinícola a les comarques del Penedès-Garraf: de l’aiguardent al cava, “De l’autarquia a l’expansió del sector (1940-2000)”, p113-139, Vilafranca del Penedès: El 3 de vuit: Ramon Nadal, 2003
Nadal, M., Características de las variedades destinadas a la elaboración de cava, ACE revista de enología, Rubes Editorial, vol (29), , 2003
Reynier A. , Manual de Viticultura, Ediciones Mundi-Prensa, 2012
Smart R.E., Principles of grapevine canopy microclimate manipulation with implication for yield and quality. A rewiew. Am. J. Vitic., 36 (3), 230 – 239, , 1995

Complementària